پمپ: 88885633

فن و کمپرسور: 66260346

ساعت کاری 8:00 الی 18:00

پمپ سیرکولاتور

صفحه اصلی > پمپ سیرکولاتور

مشاوره و فروش پمپ

پمپ سیرکولاتور چیست؟

پمپ سیرکولاتور سه دور گیت صنعت

از پمپ های سیرکولاتور Circulator pumps به منظور گردش آب در سیستم های بسته یا باز استفاده می شود. پمپ های سیرکولاسیون در دو نوع خطی و زمینی موجود می باشند که گونه ای از پمپ های سانتریفیوژ می باشند. پمپ های سیرکولاتور خطی که مبحث اصلی این مقاله است در دو نوع تک دور و سه دور طراحی و ساخته می شوند. الکترموتور در پمپ های تک دور از نوع هواخنک و در پمپ های سیرکولاتور سه دور از نوع آب خنک می باشد. معمولا از پمپ های آب خنک در ظرفیت های پایین استفاده می شود، اما از پمپ های خطی هواخنک عمدتا در ظرفیت های بالاتر استفاده می شود. پمپ سیرکولاتور پکیج آب گرم، نمونه ای از پمپ های سیرکولاتور سه دور می باشد.

سازندگان پمپ سیرکولاتور

تفاوت پمپ سیرکولاتور خطی و زمینی

در تفاوت بین پمپ های سیرکولاتور خطی و پمپ های سیرکولاتور زمینی می توان به موارد ذکر شده در پایین اشاره کرد.

  • پمپ های خطی دارای تحمل دماهای بیشتری می باشند و در برخی مدل های واسطه دار تا 140 درجه سانتی گراد را نیز تحمل می کنند.
  • سطح صدا و لرزش پمپ های سیرکولاتور خطی نسبت به پمپ های سیرکولاتور زمینی کمتر می باشد و دارای عملکرد بسیار نرم و آرامی می باشند.
  • ورودی و خروجی پمپ های خطی در یک راستا می باشد و بدون تغییر اساسی، به راحتی در مسیر لوله کشی نصب می شوند. اما در پمپ های زمینی ورودی و خروجی پمپ عمود بر هم می باشد و برای نصب زمینی باید روی شاسی نصب شوند.
  • در مواردی که نیاز به ارتفاع های بالا می باشد استفاده از پمپ های سیرکولاسیون زمینی توصیه می شود. این پمپ ها دارای ارتفاع های بالاتری نسبت به پمپ های سیرکولاتور خطی می باشند.

انتخاب پمپ سیرکولاتور

انتخاب پمپ سیرکولاتور

در انتخاب پمپ های سیرکولاتور باید موارد زیادی مورد بررسی قرار گیرند که برخی از آنها شامل هد و دبی پمپ، دما و غلظت مایع پمپ شونده، نوع کانکشن و سایز ورودی و خروجی پمپ، دور الکتروموتور پمپ سیرکولاتور، سطح صدا، برق مصرفی و …. می باشند. در این پمپ ها برخلاف پمپ های انتقال آب از تلفات استاتیکی که مربوط به اختلاف سطح می باشد صرف نظر می شود. دو پارامتر اصلی در انتخاب پمپ های سیرکولاتور هد و دبی پمپ است، که باید محاسبه شوند.

محاسبه هد پمپ سیرکولاتور خطی

برای محاسبه هد پمپ های سیرکولاتور باید تلفات اصطکاکی محاسبه شوند. تلفات اصطکاکی در پمپ های سیرکولاتور شامل مقاومت زبری جداره های لوله، اتصالات، شیرآلات و تجهیزات مکانیکی شامل مبدل ها، دیگ، فن کویل ها و رادیاتورها می باشد. این تلفات از جداول استاندارد و کاتالوگ تجهیزات مکانیکی به دست می آید. اما بصورت سر انگشتی هد پمپ های سیرکولاتور را می توان از رابطه زیر به دست آورد.

H(m) = ((L+0.5L) × 0.03) + H1

👇👇👇👇👇

H(m) = 0.045L + H1

پارامترهای فرمول فوق به شرح زیر می باشند:

مقدار H: این پارامتر همان هد مورد نیاز یا در اصطلاح نقطه کاری پمپ سیرکولاتور می باشد.

مقدار L: این پارامتر مسیر رفت و برگشت لوله کشی تا دورترین رادیاتور یا فن کویل است که شامل طول های عمودی و افقی لوله کشی می باشد.

مقدار 0.5: این عدد معادل تلفات اتصالات و شیرآلات است که به صورت سرانگشتی معادل 50 درصد مسیر رفت و برگشت لوله کشی می باشد.

مقدار 0.03: این عدد بیانگر تلفات اصطکاکی لوله می باشد که با توجه به جنس و قطر لوله میزان تلفات، عددی بین 2.5 تا 4 متر در هر 100 متر طول لوله در نظر گرفته می شود.

مقدار H1: این پارامتر شامل تلفات تجهیزات مکانیکی موتورخانه شامل دیگ، مبدل، چیلر، منابع کویلی و …. می باشد که با توجه به پیچیدگی تجهیزات عددی بین 1.5 تا 2.5 متر در نظر گرفته می شود. برای بدست آوردن عدد دقیق تلفات اصطکاکی تجهیزات موتورخانه می توان به کاتالوگ شرکت سازنده تجهیزات مراجعه کرد.

محاسبه دبی پمپ سیرکولاتور خطی

دبی در پمپ های سیرکولاتور به گذر حجمی آب مورد نیاز مبدل های حرارتی شامل رادیاتورها، کویل های هواساز و فن کویل ها می گویند. برای محاسبه دبی پمپ های سیرکولاتور می توان با مراجعه به کاتالوگ مبدل ها مقدار مورد نیاز هر فن کویل یا رادیاتور را با توجه به ظرفیت محاسبه و در انتها با هم جمع کرد. اما به صورت سرانگشتی، با استفاده از فرمول زیر، می توان میزان دبی مورد نیاز پمپ های سیرکولاتور را محاسبه کرد.

Q(gpm) = P(btu/hr)/10.000

پارامترهای فرمول فوق به شرح زیر می باشند.

مقدار Q: این پارامتر میزان دبی پمپ سیرکولاتور بر حسب گالن بر دقیقه را نمایش می دهد.

مقدار P: این پارامتر مقدار توان حرارتی مورد نیاز ساختمان بر حسب بی تی یو بر ساعت را نشان می دهد. در صورتی که دیگ آب گرم برای ساختمان انتخاب شده باشد توان حرارتی دیگ ملاک محاسبات می باشد. در صورتیکه هنوز انتخاب دیگ آب گرم انجام نشده باشد به ازای هر متر مربع مساحت در ساختمان های مسکونی با ارتفاع سقف 3 متر مقدار 400 الی 500 بی تی یو بر ساعت در نظر گرفته می شود.

به این نکته دقت شود که اگر پمپ سیرکولاسیون هم به منظور گردش آب در سیستم گرمایشی و هم به منظور گردش آب در سیستم تهویه مطبوع مورد استفاده قرار گرفت. با توجه به اینکه در سیستم های گرمایشی دبی آب مورد نیاز دو برابر دبی مورد نیاز در سیستم های سرمایشی است، بنابراین ملاک محاسبات انتخاب پمپ برای سیستم گرمایشی می باشد.

راهنمای نصب پمپ سیرکولاتور

نصب پمپ سیرکولاتور

برای نصب پمپ های سیرکولاتور ابتدا باید به نوع کانکشن های ورودی و خروجی پمپ ها دقت شود. این کانکشن ها می تواند از نوع رزوه ای، فلنجی و یا کوپلینگی باشد. دقت شود که در نصب پمپ های سیرکولاتور سه دور یا آب خنک، بایستی حتما شفت الکتروموتور، در راستای افق نصب شود. بعد از نصب پمپ سیستم لوله کشی باید به صورت کامل هواگیری شود. هواگیری پمپ های سیرکولاتور معمولا از بالاترین شیر در سیستم لوله کشی، که به شیر ونت نیز معروف است انجام می شود. پمپ های سیرکولاتور تک فاز دارای محافظ حرارتی می باشند و برای پمپ های سیرکولاتور سه فاز باید از تابلوی برق حفاظتی استفاده شود. شما عزیزان برای دریافت مشاوره، خرید، دانلود کاتالوگ و تعمیرات می توانید با کارشناسان ما در واحد فروش و فنی شرکت گیت صنعت در تماس باشید.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

ایمیل شما منتشر نمی شود.