پمپ: 88885633

فن و کمپرسور: 66260346

ساعت کاری 8:00 الی 18:00

پمپ شناور

صفحه اصلی > پمپ شناور

مشاوره و فروش پمپ

پمپ شناور چیست؟

پمپ شناور

کمبود آب در اکثر نقاط کشور ما یک مشکل رایج است و از طرفی بارندگی پراکنده و حضور غیر یکنواخت منابع آبی همچون رودخانه ها، چشمه ها و … نیاز به استخراج آب های زیر زمینی را به وجود می آورد. راه حل استخراج آب های زیر زمینی برای مصارف کشاورزی، صنعتی، خانگی و … استفاده از الکترو پمپ های شناور می باشد. یک الکتروپمپ شناور از دو قسمت مجزای پمپ و الکتروموتور (دینام شناور) تشکیل شده است که بصورت کامل آب بندی شده اند و عموما بواسطه فلنج و پیچ با هم کوپل می شوند.

الکترو پمپ های چاهی برای استفاده بصورت مستغرق درون آب طراحی شده اند و الکتروموتور شناورها توسط مایع خنک کاری و جریان آب بر روی پوسته الکتروموتور خنک می شود. در خروجی پمپ های شناور معمولا از یک شیر یک طرفه جهت جلوگیری از برگشت جریان آب و در نتیجه آسیب رسیدن به پمپ، استفاده می شود.

موتورهای شناور بصورت رایج دارای 1.5 متر کابل انعطاف پذیر یا بیشتر با مقاومت بالا در مقابل رطوبت هستند که متناسب با نیاز می توان پمپ را به همراه طول کابل بیشتر سفارش داد. سیستم دوار در موتور شناور (دینام شناور) می تواند از نوع بلبرینگی یا کف گرد باشد. خنک کاری و روانکاری در موتورهای شناور بلبرینگی توسط روغن های خوراکی و در موتورهای شناور کف گرد توسط محلول آب و گلیکول (ضد یخ) صورت می گیرد. معمولا مایع روانکار در کارخانه سازنده به پمپ اضافه می شود اما قبل از راه اندازی پمپ حتما باید از پیچ تعبیه شده روی بدنه موتور شناور آن را کنترل کرد.

سازندگان پمپ های شناور

کاربرد پمپ شناور

  • پمپ های شناور جهت تامین آب مصرفی خانگی
  • کشاورزی جهت تامین آب مزارع و باغ ها
  • مورد استفاده در صنایع
  • سیستم های آتشنشانی
  • سیستم های هدایت فاضلاب
  • شناور حفاری
  • چاه های کم عمق، نیمه عمیق و عمیق
  • آبنما و فواره
  • الکترو پمپهای شناور سولار (سیستم های خورشیدی)

راهنمای انتخاب پمپ شناور مناسب

قطر دهانه چاه: چاه های آب معمولا در دو نوع دستی و مته ای حفر می شوند. قطر دهانه چاه در انتخاب پمپ شناور بسیار مهم است و قطر خارجی الکتروپمپ باید به گونه ای انتخاب شود که همیشه از قطر دهانه چاه کوچک تر باشد.

هد: هد به ارتفاع آبرسانی شناورها در راستای عمود گفته می شود و معمولا بر حسب متر بیان می شود. هد پمپ در شناورها باید به گونه ای محاسبه شود که علاوه بر پشتیبانی از اختلاف سطح، بر تلفات مسیر شامل افت اتصالات، شیرآلات، نازل ها و تجهیزاتی نظیر فیلتر و صافی غلبه کند. توصیه می شود نقطه کاری شناورها در وسط منحنی همپوشانی یا Best efficiency point انتخاب شود تا موتور شناور دارای بهترین عملکرد باشد.

قطر خروجی: خروجی شناورها بصورت رایج در اندازه های استاندارد طراحی و ساخته می شود و معمولا بر حسب میلیمتر یا اینچ بیان می شود. قطر خروجی پمپ در شناورها ارتباط مستقیمی با حجم آب خروجی دارد و سایز لوله باید به گونه ای انتخاب شود که با خروجی پمپ مطابقت داشته باشد. سایز لوله می تواند بزرگتر یا هم اندازه خروجی پمپ باشد اما استفاده از لوله با قطر کمتر به جهت جلوگیری از آسیب دیدگی دینام شناور توصیه نمی شود.

دبی: دبی در شناورها عبارت است از حجم خروجی آب در واحد زمان که بر حسب متر مکعب در ساعت یا لیتر در دقیقه بیان می شود. در صورتیکه پر کردن مخازن، آبیاری یا آبرسانی در حجم زیاد باشد باید از پمپ با دبی خروجی بیشتر استفاده کرد. دبی خروجی روی توان الکترو موتور شناور تاثیرگذار است و هرچه دبی بیشتری مورد نیاز باشد باید از موتور شناور با توان بیشتر استفاده کرد.

طبقات شناورها: هر طبقه از پمپ های چاهی شامل پروانه و دیفیوزر و فاصله انداز می باشد که وظیفه افزایش فشار را بر عهده دارند. تعداد طبقات در این پمپ ها به گونه ای می باشد که با حداقل توان موتور بیشترین بازدهی را داشته باشد.

الکتروموتور شناور: محرکه پمپ های شناور عمدتا موتور الکتریکی می باشد که توسط آب پمپ شونده و مایع داخلی که می تواند روغن یا ترکیبی از آب و گلیکول (ضد یخ) باشد خنک می شود. موتور های شناور متناسب با توان می توانند تک فاز یا سه فاز باشند. الکتروموتورهای رایج تا توان 2.2 کیلووات در مدل های تک فاز و سه فاز و در توان های بیشتر تنها در مدل های سه فاز طراحی می شوند، البته در برخی برندها تا توان 4 کیلووات نیز موتور شناور تکفاز طراحی و ساخته می شود. شفت در موتورهای شناور کوچک و متوسط به صورت هزار خار و در موتورهای بزرگ بصورت تک خار می باشد. معمولا الکتروموتور شناور ها برای آب با دمای حداکثر تا 45 درجه سانتی گراد مناسب هستند.

اجزای الکترو پمپ های شناور چاه آب

در شکل زیر اجزای مختلف یک شناور نمایش داده شده است.

اجزای الکتروپمپ شناور

تفاوت پمپ کف کش با شناور

  1. به طور معمول شناورها دارای چندین پروانه و دیفیوزر می باشند اما پمپ های کف کش معمولا دارای یک الی دو پروانه هستند. طراحی پمپ های شناور با تعداد پروانه بیشتر سبب ایجاد فشارهای بالا با حداقل مصرف انرژی می شود.
  2. معمولا پمپ های کف کش برای آبرسانی در ارتفاع های کم طراحی شده اند که برخی از پمپ های کف کش تولید داخل، همانند فدک پمپ تا ارتفاع 180 متر را نیز پشتیبانی می کنند و در مواردی که برق مصرفی پمپ حائز اهمیت است استفاده از پمپ های شناور بجای پمپ های کف کش توصیه می شود. شناورها قابلیت تولید فشار تا 50 بار معادل 500 متر ارتفاع ستون آب را دارند.
  3. پمپ های شناور از دو قسمت الکتروموتور و پمپ بصورت مجزا تشکیل شده اند که بواسطه فلنج با هم کوپل می شوند، اما در پمپ های کف کش الکتروموتور و پمپ بصورت یک پارچه می باشند. طراحی شناورها بصورت مجزا از محاسن این پمپ ها می باشد و در مواردی که الکتروموتور نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد، براحتی بدون باز کردن پمپ امکان پذیر است.
  4. پمپ های شناور آب را از قسمت میانی مکش می کنند اما در پمپ های کف کش از قسمت پایین آب مکش می شود.
  5. معمولا در پمپ های کف کش تکفاز خازن در درون پمپ تعبیه می شود، اما در پمپ های شناور تکفاز به دلیل محدودیت فضا، خازن بصورت جداگانه ارائه می شود که می تواند در درون تابلو برق نصب شود.
  6. قطر شناورها در یک دبی یکسان با پمپ های کف کش، بسیار کمتر می باشد و قابلیت نصب در چاه های مته ای را دارد. معمولا قطر پمپ های شناور بین 3 تا 12 اینچ می باشد، اما قطر پمپ های کف کش از 10 اینچ به بالا هستند.
  7. جنس الکتروپمپ شناور: انتخاب جنس موتور پمپ های شناور در عملکرد پمپ تاثیر دارد. اگر می خواهید یک شناور با طول عمر بالا داشته باشید توصیه می شود از پمپ های شناور استیل با پروانه های نوریل استفاده کنید. شناورهای چدنی علاوه بر مقاومت پایین تر در مقابل خورندگی دارای وزن نسبتا بالایی نیز می باشند که روی هزینه های نصب و راه اندازی نیز تاثیر گذار می باشند.

مزایای استفاده از پمپ آب شناور

  • با توجه به مستغرق بودن شناورها در آب، این پمپ ها همانند پمپ های سانتریفیوژ زمینی نیازی به هواگیری ندارند. همچنین استفاده از آن ها بصورت مستغرق باعث عدم ایجاد سر و صدای ناشی از عملکرد موتور می شود.
  • پمپ های شناور معمولا دارای چندین طبقه (چندین پروانه و دیفیوزر) می باشند که باعث کاهش انرژی مصرفی پمپ نسبت به پمپ های زمینی یک طبقه می شود. همچنین با توجه به مستغرق بودن پمپ های شناور و فشار همیشگی آب در ورودی پمپ، هیچگونه انرژی صرف مکش آب در ورودی پمپ نمی شود که باعث بالا رفتن میزان بازدهی شناور می شود.
  • منبع تامین آب پمپ های میله ای عمدتا چاه های آب می باشد که با توجه به وجود همیشگی آب کاربر هر زمان که بخواهد می تواند به مقدار مورد نیاز از آب استفاده کند، اما در شبکه شهری ممکن است در برخی ساعت های شبانه روز فشار آب کم یا بصورت کامل قطع شود.
  • استفاده از شیر یک طرفه در خروجی پمپ های چاهی از برگشت آب به سمت پمپ جلوگیری می کند و نیاز به تامین شیر یک طرفه به صورت جداگانه نیست.

آموزش نصب پمپ شناور درون چاه

در ویدیوی زیر بصورت کامل طریقه نصب پمپ شناور چاهی با لوله کشی از جنس پلی اتیلن بصورت مرحله به مرحله نمایش داده شده است.

منابع: KSB

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

ایمیل شما منتشر نمی شود.


8 نظر درباره “پمپ شناور

  • صادقی گفت:

    سلام. شفت هزار خار موتور ساییده شده. برند پمپ لوارا هست. شما تعمیر پمپ شناور هم انجام میدین؟

    • گیت صنعت گفت:

      با سلام و احترام
      ما تخصصی ترین واحد تعمیرات پمپ های شناور در تهران رو داریم. جهت هماهنگی های لازم می توانید با کارشناسان فنی ما در تماس باشید. موفق باشید

  • مهران گفت:

    سلام آیا میشه از پمپ های شناور درون استخر بصورت افقی استفاده کرد

    • گیت صنعت گفت:

      با سلام ، موتور در پمپ های شناور توسط جریان آب بر روی پوسته آن خنک می شود. جهت نصب پمپ های شناور بصورت افقی توصیه می شود از ژاکت استفاده شود.

  • جمشید گفت:

    سلام عالی و قابل استفاده هست و یک سئوال دلیل گرم کردن پمپهای شناور چه نی تواند باشد ؟