درایر تبریدی کمپرسور
در خروجی کمپرسور علاوه بر هوا، همیشه ذرات آب و روغن و ناخالصی های دیگر نیز خارج می شود. حجم آب خروجی از کمپرسور درصد بالاتری را به نسبت مابقی ناخالصی ها دارد و می تواند باعث زنگ زدگی، خوردگی و معیوب شدن ابزارالات و ماشین آلات مصرف کننده هوای فشرده گردد. استفاده از درایر تبریدی بسته به مکان و نوع کمپرسور می تواند گاهی تا 95 درصد ذرات رطوبت را از سیستم جدا سازی کند. در این مطلب به تعریف درایر تبریدی هوای فشرده، معرفی قطعات و اجزای درایر تبریدی، انواع درایر صنعتی و قیمت درایر تبریدی یا خشک کن هوای تبریدی پرداخته شده است.
درایر تبریدی چیست؟
خشک کن هوای تبریدی پر مصرف ترین درایر در صنایع مختلف می باشد. درایر تبریدی که به آن درایر یخچالی نیز گفته می شود، مانند یخچال های خانگی از سیستم تبریدی برای خنک سازی مبدل استفاده می کند.خشک کن تبریدی با خنک سازی مبدل و سپس عبور جریان هوا از آنجا، نقطه شبنم هوای فشرده را تا 3 درجه سانتیگراد کاهش می دهد و با این عمل ذرات موجود در هوا را از آن جدا سازی می کند.
در درایر تبریدی از گازهای فریونی استفاده می شود که طبق قوانین بین الملی برای حفاظت از محیط زیست و لایه ازن لازم است که از گاز های سازگار با محیط زیست استفاده شود و شرکت های معتبر دنیا مستلزم به رعایت این قانون می باشند.
همانطور که می دانید وظیفه خشک کن هوای تبریدی، گرفتن رطوبت از هوا می باشد و مابقی ناخالصی ها همچنان وجود داشته و با ورود به ماشین آلات حساس می تواند در کاردشان اختلال ایجاد کند بنابر این توصیه می گردد در هنگام استفاده از درایر حتما از میکرو فیلتر استفاده شود. برخی از شرکت ها برای بالا بردن راندمان و کاهش قیمت درایر تبریدی میکروفیلتر های اولیه و ثانویه را در داخل بدنه درایر تعبیه می کنند.
کاربردهای دستگاه درایر تبریدی یا یخچالی
وظیفه اصلی درایر تبریدی حذف رطوبت از هوای فشرده از طریق سردسازی هوا می باشد.
خشک کن هوا پس از کمپرسور قرار می گیرد و هوای فشرده مورد نیاز مجموعه های صنعتی را تصفیه می کند.
ورود آب در سیستم های بهداشتی مانند مواد غذایی و دارویی می تواند باعث فساد محصولات شود بنابر این در کابردهایی که از هوای فشرده برای این مجموعه ها استفاده می شود استفاده از خشک کن تبریدی ضروری است. سایر کاربرد های درایر تبریدی کمپرسور به شرح زیر است:
استفاده در صنایع تولید فلزات
استفاده در صنایع حساس به رطوبت
مواد غذایی و صنایع دارویی
مراکز رنگ کاری
ابزار دقیق
اجزای درایر تبریدی
اجزای درایر تبریدی کمپرسور طبق عکس بالا به شرح زیر است:
1. اویل سپراتوور 2. کمپرسور تبریدی 3. لو پرشر سوئیچ 4. های پرشر سوئیچ 5. فن کندانسور 6. کندانسور 7. مخزن ریسور 8. لوله مویی یا شیر انبساط 9. شیر برقی 10. مسیر ورودی هوا 11. اواپراتور 12. مبدل درایر تبریدی 13. اتودرین تخلیه 14. شیر برقی تخلیه 15. خروجی هوای درایر
ویژگی های درایر تبریدی هوای فشرده که باید به آنها دقت نمود:
عملکرد ساده
جلوگیری از ایجاد رسوب در لوله ها و شیر آلات پنوماتیکی
استفاده از مواد ضد خوردگی در ساخت مبدل درایر
استفاده از شیر تخلیه اتوماتیک در قسمت زیرین درایر جهت خارج کردن مایعات کندانس شده.
استفاده از برند های مناسب در اجزای درایر تبریدی هوای فشرده
در زمان خرید درایر تبریدی هوای فشرده چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
قبل از خرید و حتی قبل از استعلام قیمت درایر تبریدی کمپرسور حتما نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
فشار موجود در خط هوای فشرده باید از فشار مینیمم درایر بیشتر باشد تا درایر بتواند هوا را با کمترین افت فشار از خود عبور دهد.
فشار تولید شده توسط کمپرسور نباید از فشار مجاز تحمل درایر بیشتر باشد.
در کاتالوگ درایر تبریدی کمپرسور میزان دمای مجاز نوشته شده است. دمای هوای خروجی از کمپرسور به هیچ وجه نباید بیشتر از دمای مجاز درایر باشد.
ظرفیت و میزان دبی هوای فشرده باید حداقل 20 درصد پایین تر از ظرفیت درایر باشد.
سایز لوله های خط انتقال باید متناسب با سایز خروجی کمپرسور و خشک کن تبریدی باشد.
آیا تمام سیستم های هوا فشرده نیاز به درایر دارند؟
در مراکزی که از هوای فشرده استفاده می کنند بسته به اینکه دقت کار تا چه حد باشد، میزان نیاز به هوای پاک متفاوت می باشد. استفاده از خشک کن هوای تبریدی هرچند در ابتدا هزینه ها را افزایش می دهد ولی در نهایت می تواند با کم کردن هزینه استهلاک ماشین آلات هزینه های تولید را کاهش دهد.
به این نکات توجه کنید تا عمر درایر شما بیشتر شود
در فواصل معین به وسیله فشار هوای پاک اقدام به نظافت دستگاه درایر کنید.
تنظیمات دستگاه را با مشاوره با نمایندگی دستگاه مربوطه تغییر دهید.
دمای محیط را تا حد امکان ثابت نگه دارید.
در زمان های مناسب و تعیین شده اقدام به تعویض میکروفیلتر های درایر تبریدی کمپرسور نمایید.
مسیر خروجی آب به بیرون درایر را همیشه مورد بررسی قرار دهید.
سایزینگ درایر تبریدی
به طور معمول در زمان تجهیز کردن یک واحد صنعتی، ابتدا کمپرسور خریداری می شود و بعد از آن درایر تبریدی کمپرسور انتخاب می شود. در صورتی که حجم هوا و سایز کمپرسور از ظرفیت درایر بیشتر باشد، میزان هوای بیش از حد تعیین شده به درایر وارد می شود و علاوه بر گرم شدن مبدل درایر موجوب افت فشار زیادی در سیستم می شود و در نتیجه در اختلال زیادی در فرآیند فشرده سازی و تصفیه هوا ایجاد می شود.
جهت انتخاب هرچه صحیح تر درایر تبریدی هوای فشرده حتما 👈 این مقاله را مطالعه فرمایید.