پمپ: 88885633

فن و کمپرسور: 66260346

ساعت کاری 8:00 الی 18:00

تعمیر و نگهداری کمپرسور هوا

صفحه اصلی > تعمیر و نگهداری کمپرسور هوا
بنر مشخصات تماس رجبی

تعمیر و نگهداری کمپرسور هوا

کمپرسور هوای فشرده امروزه نیروی محرکه بسیاری از صنایع می باشد از این رو تعمیر و نگهداری کمپرسور هوا از اهمیت بالایی برخوردار است. کمپسور پیستونی و کمپرسور اسکرو هرکدام شامل قطعات جانبی مختلفی می باشد که برخی از آنها مانند فیلتر ها باید در بازه های مشخص زمان تعویض گردد. همچنین در تعمیر و نگهداری کمپرسور اسکرو و تعمیر ونگهداری کمپرسور پیستونی نیاز است که تمهیدات لازم انجام گیرد که در زیر به بررسی بخش های مختلف آن می پردازیم.


تعمیر کمپرسور هواقبل از روشن کردن کمپرسور حتما به نکات زیر توجه کنید:

  • از سلامت شیلنگ ها و لوله های انتقال هوای فشرده اطمینان حاصل کنید.
  • از طریق ساید گلس نصب شده بر روی هواساز کمپرسور پیستونی میزان روغن رو کنترل کنید.
  • شیر نصب شده در خروجی کمپرسور را در حالت Open یا باز قرار دهید.
  • در کمپرسور های برقی جهت چرخش الکتروموتور را تعیین نمایید.
  • در صورت اطمینان از موارد بالا کمپرسور را روشن نمایید.
  • در تعمیر و نگهداری کمپرسور اسکرو قبل در زمان خاموش و روشن کردن کمپرسور باید برای تخلیه کامل هوا از آنلودر مدت زمانی وقفه در روشن کردن وجود داشته باشد.
  • دمای مجاز در کمپرسور های هوای فشرده بین 75 تا 85 درجه می باشد و حداکثر دمایی که کمپرسور می تواند تحمل کند 90 درجه سانتیگراد است.

نکات ایمنی در زمان تعمیر و نگهداری کمپرسور هوای فشرده

  • فیلتر هوای ورودی کمپرسور یکی از قطعات حساس در کمپرسور ها می باشد و لازم است که به طور مرتب به وسیله هوای فشرده تمیز تنظیف گردد و در صورت گرفتگی تعویض شود.
  • فشار کاری کمپرسور ها باید در محدوده مجاز تنظیم گردد.
  • قبل از باز نمودن دریچه هواکش کمپرسور را در حالت Off قرار دهید.
  • تهویه در کمپرسور خانه بای به شکلی با شد که دمای آنجا از 40 درجه بیشتر نشود.
  • در هنگام تعمیر و نگهداری کمپرسور پیستونی و تعمیر و نگهداری کمپرسور اسکرو حتما از قطعات اصلی برند ها استفاده شود و تعمیر را به متخصصین این حوزه بسپارید.
  • استفاده از کلید emergency نصب شده بر روی دستگاه فقط برای زمان های اضطراری مناسب می باشد.

 

تعمیر و نگهداری کمپرسور پیستونی

کمپرسور پیستونی Reciprocating Air Compressor قدیمی ترین مدل کمپرسور های هوای فشرده در دنیا می باشد و عموما از توان 1 اسب تا 15 اسب را شامل می شود. کمپسور پیستونی به نسبت کمپرسور اسکرو از قطعات متحرک کمتری ساخته شده است.

تعمیر و نگهداری کمپرسور پیستونی

چرا کمپرسور های پیستونی احتیاج به تعمیر و نگهداری دارند؟

ساختار کمپرسورهای پیستون درست مانند موتور های احتراق داخلی می باشد. کمپرسورهای پیستونی  از میل لنگ، شاتون، پیستون ، سر سیلندر و سایر اجزاء تشکیل شده است که کار کرد این اجزاء در کنار هم باعث فشرده سازی هوا می شود.

از آنجایی کمپرسور پیستونی  به یکی از اصلی ترین ماشین آلات کارگاه های کوچک و متوسط، مراکز تعمیراتی و آزمایشگاهی تبدیل شده است، تعمیر و نگهداری کمپرسور پیستونی به شکل صحیح می تواند در طول عمر کمپرسور و همچنین کارا بودن آن در طولانی مدت تاثیر زیادی داشته باشد و همچنین از هزینه های تولید کم می کند.

تعمیر و نگهداری کمپرسور پیستونی در سه سطح روزانه ، هفتگی و ماهیانه انجام می گیرد.

در نگهداری روزانه کمپرسور موارد زیر مورد بررسی قرار می گیرد:

  • نظافت و از بین بردن گریس و روغن های نشت پیدا کرده.
  • چک کردن کابل برق کمپرسور
  • اجزای پوسیده و سست باید چک شوند
  • چک کردن سطح روغن
  • چک کردن نشتی هوا
  • فیلتر هوای ورودی بررسی می شود.

 

در نگهداری هفتگی کمپرسور به بررسی قطعات اصلی مانند فیلتر هوا و همچنین صدای تولید شده از کمپرسور پرداخته می شود.

سوپاپ ایمنی یا Safty valve یکی از حساس ترین قطعا کمپرسور های پیستونیم باشد. در نگهداری ماهانه کمپرسور حتما سوپاپ اطمینان کمپرسور در در حالت بی بار و خاموش کمپرسور تست کنید و در صورت عدم کارکرد صحیح به تعویض آن اقدام کنید. آچار کشی پیچ های کمپرسور و تست گیج فشار دیگر اقدامات در هنگام نگهداری ماهان کمپرسور می باشد.

 

تعمیر و نگهداری کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو نسل جدیدی از کمپرسور های هوای فشرده می باشد که بخش مهمی از صنایع متوسط تا بزرگ را به خود اختصاص داده است و نگهداری از آنها در صورتی که با استاندارد های نگهداری سازگاری نداشته باشه می تواند آسیب های زیادی به مجموعه های مصرف کننده هوای فشرده وارد کند و حتی می تواند برای اوپراتور های ماشین آلات نیز خطر زا باشد.

کمپرسور پیچشی یا اسکرو با گردش مارپیچ ها و کاهش حجم باعث فشرده سازی هوا می شود. گرچه کارکرد این مدل کمپرسور در نوع خود ساده می باشد ولی مجموعه کمپرسور اسکرو از قطعات زیادی تشکیل شده است تا فرآیند تولید هوای با کیفیت امکان پذیر باشد. بنابر این تعمیر و نگهداری کمپرسور اسکرو از الزمات هر مجموعه ای می باشد.

تعمیر و نگهداری کمپرسور اسکرو

قدم اول رعایت ایمنی

کمپرسور اسکرو به دلیل تغذیه از برق سه فاز باید با رعایت ایمنی کافی مورد بررسی قرار گیرد. در هنگام باز کردن دستگاه حتما از خاموش بودن دستگاه اطمینان پیدا کنید و از قسمت های با حرارت بالا، قسمت های دوار و حساس اطلاع داشته باشید.

 

روان کاری کمپرسور

روغن در سیکل کاری کمپرسور اسکرو مانند خون در رگهای انسان عمل می کند. تمامی قطعات متحرک کمپرسور اسکرو مانند یاتاقان ها، اسکروها، بیرینگ ها توسط روغن روانکاری و خنک کاری می شوند بنابر این وجود روغن با کیفیت در کمپرسور اهمیت بسیار بالایی دارد.

در زمان بررسی روغن کمپرسور حتما دفترچه راهنمای کمپرسور را مطالعه فرمایید تا از نوع روغن مورد استفاده در دستگاهات اطلاع بیابید. عمر مفید برخی روغن ها 4000 ساعت و برخی تا 8000 ساعت توانایی کارکرد مفید را دارا می باشند. در زمان تعویض کمپرسور اسکرو به هیچ عنوان از مدل های دیگر روغن استفاده نشود و در صورت تمایل به تعویض مدل و برند روغن حتما با فروشنده کمپرسور تماس حاصل فرمایید.

 

فیلتر های کمپرسور

در خطوط هوای فشرده علاوه بر فیلتر ورودی و فیلتر سپراتور کمپرسور بعد از مخزن از میکروفیلتر نیز استفاده شده است. عمر مفید فیلتر ها و میکروفیلتر ها از  4000  تا 8000 ساعت کاری می باشد و بعد از پایان عمر آنها با علائمی مانند افت فشار در سیستم می توان تشخیص و اقدام به تعویض نمود.

 

بازرسی

قسمت ایرند کمپرسور اسکرو به عنوان قلب متحرک کمپرسور فعالیت می کند و دوره های بازدید آن عموما 40000 ساعت کاری می باشد. تراکم بیش از حد، روغن کاری نا مناسب، گرمای زیاد و تنظیم نادرست می تواند باعث خرابی زودرس کمپرسور شود. در زمان بازدید از ایرند کمپرسور در صورتی که با صداهای غیر طبیعی مواجه شدید حتما توسط سرویس کار کمپرسور به رفع عیب ایرند اقدام کنید.

 

بیرینگ های کمپرسور

در تعمیر و نگهداری کمپرسور اسکرو حتما در بازدید های دورای روغن کاری و کارکرد صحیح بیرینگ های مختلف کمپرسور را مورد بررسی قرار دهید و حتما در هنگام گریس کاری  از گریس های با کیفیت استفاده کنید. علاوه بر این در هنگام استفاده از گریس از ترکیب چند مدل گریس جدا خود داری کنید.

بنر مشخصات تماس رجبی

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

ایمیل شما منتشر نمی شود.


1 نظر درباره “تعمیر و نگهداری کمپرسور هوا