پمپ: 88885633

فن و کمپرسور: 66260346

ساعت کاری 8:00 الی 18:00

درایر جذبی هوای فشرده

صفحه اصلی > درایر جذبی هوای فشرده
بنر مشخصات تماس رجبی

درایر جذبی هوای فشرده

وجود رطوبت در هوای فشرده باعث شده که صنایع مختلف جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به محصولات و ماشین آلات درصدد استفاده از روش های برای حذف رطوبت کنند. استفاده از درایر یا خشک کن هوای فشرده بهترین روش برای حذف رطوبت از هوا می باشد. در این بین برخی صنایع به هوای فشرده با درصد خلوص بالاتری احتیاج دارند، استفاده از درایر جذبی هوای فشرده می تواند برای کاربرد های حساس که نیاز به رفع رطوبت با نقطه شبنم حتی بالاتر از منفی 60 دارند گزینه مناسبی باشد. گیت صنعت طراح و تامین کننده انواع درایر جذبی کمپرسور از جمله درایر جذبی هیتردار ، درایر جذبی بدون هیتر یا هیتلس می باشد.

فروش درایر جذبی هوای فشرده

فروش درایر جذبی هوای فشرده

تیم طراحی و فروش درایر جذبی گیت صنعت برای حل مشکلات هوای فشرده مجموعه های مختلف با توجه به نوع  و شرایط کاربرد راه حل های متناسبی را ارائه می دهد.

آشنایی با درایر جذبی یا درایر دیسکانت

در صنایع جهت خشک کردن هوای تحت فشار از درایر جذبی هوای فشرده به عنوان مکمل کمپرسور استفاده می شود.این مدل درایر در سایز ها و ابعاد مختلف ساخته می شود از نظر کارکرد به دو مدل درایر جذبی هیتردار و درایر جذبی بدون هیتر heatless air dryer تقسیم بندی می شود.

درایر جذبی کمپرسور از دو برج که حاوی مواد جاذب رطوبت است ساخته شده که این دو برج به صورت تعویضی عمل خشک کردن هوا را انجام می دهند. برج اول در زمان شروع کار به صورت فعال عمل می کند و پس از اشباع مواد جاذب رطوبت داخل برج اول، برج دوم فعال شده و برج اول در وضعیت بازیابی یا ریکاوری قرار می گیرد.

ساختار درایر جذبی هوای فشرده به گونه ای است که همیشه 3/1 مواد جاذب رطوبت مورد استفاده قرار می گیرد و مابقی مواد به صورت رزرو در برج باقی می ماند، بنابر این در زمان تعویض مواد داخل برج ها نیازی به تعویض کل مواد جاذب نیست و تنها قسمت مصرف شده که تغییر رنگ داده و کارایی خود را از دست داده است تعویض می گردد.

مواد جاذب رطوبت در درایر دیسکانت چگونه کار می کند؟

مواد جاذب دارای از دانه های ریز با ابعاد مختلف و اشکال گوناگون تشکیل شده است، این دانه ها دارای منافذ ریزی هستند. هوای فشرده شده از با عبور از برج های درایر با این دانه ها برخورد کرده و ذرات آب موجود در هوا، ما بین ذرات گیر می افتد و هوا به علت اینرسی پایین به سرعت از میان منافذ عبور می کند. این فرآیند تا اشباع کامل مواد جاذب ادامه پیدا می کند و پس از اشباع کامل وارد مرحله ریکاوری می شود تا ذرات آب جمع شده از آنها جدا و تخلیه شود.

مراحل جذب آب در درایر جذبی

مواد جاذب که شامل موادی همچون آلومینا اکتیو، سیلیکا ژل و مولوکولارسیو است در جریان هوای فشرده قرار می گیرد.

به دلیل عدم تراکم پذیری ذرات آب، به سرعت از قسمت هایی که تراکم وجود دارد به سمت قسمت های کم تراکم تر انتقال پیدا می کند.

عمل جذب ذرات رطوبت توسط مواد جاذب انجام می پذیرد.

در این مرحله ذرات بخار نیز با تماس با سطح مقطع مواد کندانس شده و سپس جذب می گردد.

در حین انجام عمل جذب به علت تبدیل از حالت بخار به مایع گرما تولید می شود.

عمل جذب تا هنگام اشباع کامل منافذ مواد جاذب ادامه پیدا می کند.

سپس برج مرطوب وارد مرحله احیاء شده و برج خشک فعال می گردد.

در کاربرد هایی که در دمای پایین انجام می شود، به دلیل شرایط دمایی استفاده از درایر تبریدی توجیه نداشته و درایر جذبی می تواند گزینه مناسبی جهت استفاده باشد .

آیا درایر جذبی هوای فشرده به روش شیمیایی عمل میکند؟

همانطور که در بخش بالا توضیح داده شد، فرآیند کار درایر تبریدی به وسیله تقطیر و جذب رطوبت توسط مواد جاذب رطوبت انجام می شود و هیچ فرآیند شیمیایی در طول کار خشک کردن هوا اتفاق نمی افتد.

درایر دیسیکانت با مکانیزم خود نقطه شبنم را در دما های 20 تا 70 درجه سانتیگراد ممکن می سازد.

درایر جذبی با درایر تبریدی چه تفاوت هایی دارد

درایر جذبی هوای فشرده با درایر تبریدی چه تفاوت هایی دارد

وظیفه خشک کن هوای فشرده به طور کلی حذف رطوبت از محیط است اما در درایر تبریدی و درایر جذبی کمپرسور فرایند خشک کردن هوا با مکانیزمی کاملا متفاوت اتفاق می افتد در این قسمت تفاوت درایر تبریدی و درایر جذبی شرح داده شده است:

  • درایر تبریدی یا Refrigration Air Dryer مانند یخچال یا آبسرد کن های عمومی کار می کند، به این صورت که مبدل در این سیستم توسط سیستم تبرید تراکمی خنک می گردد و با عبور هوا از مبدل دمای هوا را تا نقطه شبنم 3 درجه سانتیگراد کاهش می دهد و با این روش رطوبت و بخار موجود در هوا را از آن جدا می کند.
  • درایر تبریدی برای کاربرد های صنعتی مانند سیستم های پنوماتیکی و رنگ پاشی گزینه مناسبی می باشد.
  • درایر جذبی جذب را با استفاده از مواد جاذب انجام می دهد و در دو نوع درایر جذبی هیتر دار و درایر جذبی بدون هیتر بسته به کاربرد در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
  • نقطه شبنم در درایر جذبی هوای فشرده گاهی تا منفی 60 درجه سانتیگراد هم می رسد که می تواند دقت بالایی را در مساله خشک کردن هوا داشته باشد.

چ عواملی در کیفیت هوای فشرده تاثیر گذار هستند

  • میزان رطوبت موجود در هوا
  • دمای هوای ورودی به درایر
  • آلاینده های موجود در هوا
  • میزان ذرات روغن خروجی از کمپرسور
  • سطح بوی نامطبوع که در هوا وجود دارد.

 

شرایط نگهداری درایر جذبی هیتر دار و درایر جذبی بدون هیتر

  • درایر جذبی حتما باید در دوره های هفتگی و ماهانه از نظر: کیفیت مواد جاذب، کارکرد شیرهای برقی و سایر موارد مورد بررسی قرار گیرد و در صورت نیاز اقدام به تعمیر و یا تعویض قطعات یدکی نمود.
  • تغییر رنگ مواد جاذب رطوبت موجود در برج های درایر می تواند در تعیین کیفیت این مواد موثر باشد برای به این صورت که با تغییر رنگ دانه های نقلی شکل مواد جاذب رطوبت به رنگ قهوه ای یا زرد پر رنگ نشان دهنده زمان تعویض این مواد می باشد.
  • برای افزایش راندمان درایر حتما از تله آبگیر استفاده شود.

 انواع داریر جذبی کمپرسور

درایر های جذبی از نظر کاربرد به سه مدل زیر تقسم بندی می شوند

درایر جذبی بدون هیتر یا هیتلس Heatless Desiccant Air Dryer

درایر جذبی هیتر دار دمشی Heatless Desiccant Air Dryer

درایر جذبی ماژولار یا چند تکه Modular Desiccant Air Dryer

درایر جذبی بدون هیتر یا هیتلس Heatless Desiccant Air Dryer

در درایر جذبی بدون هیتر احیاء مواد جاذب از طریق عبور هوای خشک از برج مورد نظر اتفاق می افتد. در این مدل درایر دی سی کانت مقدار 15 الی 17 درصد هوای فشرده صرف احیاء می گردد.

درایر جذبی هیتر دار Heatless Desiccant Air Dryer

در درایر جذبی هیتر دار برج ها در هنگام ورود به فاز احیاء توسط خط هوای خشک و دمش هوای گرم توسط بلوئر به داخل برج و تماس با مواد جاذب، ریکاوری می شوند. مزیت این مدل نسبت به مدل های دیگر میزان مصرف هوای خشک کمتر و در نهایت افزایش راندمان کلی سیستم هوای فشرده می باشد.

لازم به ذکر است که استفاده از درایر جذبی هیتر دار دمشی در ظرفیت های 30 متر مکعب در دقیقه به بالا توجیه اقتصادی و فنی دارد.

درایر جذبی ماژولار یا چند تکه Modular Desiccant Air Dryer

درایر جذبی ماژولار یا چند تکه، جدید ترین مدل از بین درایرهای جذبی هوای فشرده می باشد. این مدل از یک ساختار اصلی تشکیل شده است که بنا به افزایش ظرفیت می توان از تعداد ماژول بیشتری روی پایه ها استفاده نمود. ظرفیت این نوع درایر از 5 متر مکعب در دقیقه تا 400 متر مکعب در دقیقه است و از نظر راندمان و مصرف انرژی از مدل های دیگر به مراتب رتبه بهتری را دارا می باشد.

بنر مشخصات تماس رجبی

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

ایمیل شما منتشر نمی شود.