پمپ: 88885633

فن و کمپرسور: 66260346

ساعت کاری 8:00 الی 18:00

کمپرسور هوا اسکرو

صفحه اصلی > کمپرسور هوا اسکرو
بنر مشخصات تماس رجبی

کمپرسور هوا اسکرو

معرفی کمپرسور اسکرو

هوای فشرده در صنایع مختلف، یکی از اصلی ترین نیاز ها به حساب می آید. در صنایع کوچک عموما از کمپرسور پیستونی جهت تولید هوای فشرده استفاده می شود ولی هرچه صنایع بزرگتر می شوند، نیازمند به دبی بالاتری از هوای فشرده در فشار ثابت می باشند. نیاز صنایع مختلف باعث طراحی و توسعه نسل جدیدی از کمپرسور های هوای فشرده به نام کمپرسور هوا اسکرو گردید. ( برای استعلام قیمت کمپرسور اسکرو و ایرند کمپرسور اسکرو با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید)

قیمت کمپرسور اسکرو، ایرند کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو چیست

مکانیزم کارکرد کمپرسور باد اسکرو به این شکل است که هوای فشرده از طریق فیلتر ورودی به کمپرسور وارد می شود. سپس به ایرند کمپرسور Airend مکیده شده و در فضای مابین دو مارپیچ (اسکرو) به دام می افتد. شیار مابین اسکرو ها به شکی است که هوا مداما از یک طرف وارد و به سمت انتهای مسیر هدایت می شود و به دلیل لقی بسیار کمی که مارپیچ ها با بدنه دارند، باعث افزایش فشار می گردد. در نهایت روغن و هوای فشرده به سیستم افتر کولر وارد می شود و پس از خنک کاری و حذف مقادیر روغن از هوا توسط فیلتر سپراتور، هوای فشرده به مخزن وارد می شود.
استفاده از کمپرسور هوا اسکرو در مصارفی که دبی هوای بالا و فشار پایین مورد نظر آنها باشد گزینه کاملا مناسبی است و در صورتی که افزایش فشار در این سیستم ها مد نظر باشد می توان از بوستر کمپرسور استفاد نمود.

اجزای تشکیل دهنده کمپرسور اسکرو

قطعات کمپرسور Screw در تعیین قیمت کمپرسور اسکرو و همچنین کیفیت آن نقش بسزایی دارند. لازم است قبل از خرید کمپرسور باد اسکرو به کیفیت و ظرفیت قطعات استفاده شده در آن دقت فرمایید.

(قبل از خرید درایر حتما این متن را مطالعه کنید)

ایرند کمپرسور اسکرو

اصلی ترین قسمت پمپ باد اسکرو، ایرند یا واحد هواساز آن می باشد که می توان آن را به قلب کمپرسور تشبیه کرد. در ایرند کمپرسور اسکرو از دو عدد اسکرو یا مارپیچ استفاده شده که مارپیچ محرک را Male Rotor و مارپیچ متحرک را Femle Rotor می نامند.
برند های معروف ایرند کمپرسور در جهان توسط کمپانی های معروفی همچون: GHHRAND-Rotorcomp- Aerzen- VMC-Termomeccanica- Gardner- Igersoll Rand- CompAir و برخی برند های چینی طراحی و ساخته می شود.
ایرند کمپرسور عموما در 10 سایز مختلف و از ظرفیت 1 مترمکعب در دقیقه تا 100 متر مکعب در دقیقه موجود می باشند. ایرند کمپرسور از نوع اویل اینجکت یا روغنی دائم کار می باشد و اگر حتی برای تایم کوتاهی بدون روغن کار کند دچار گیرپاژ می گردد.
ایرند در هر دوری ظرفیت هوای معینی را در فشار ثابت تولید می کند. این به این معنی است که بسته به میزان فشار کاری و ظرفیت هوادهی کمپرسور، ایرند، الکتروموتور، قطر پولی و تسمه انتخاب می شود.

الکتروموتور

عامل حرکت در کمپرسورها الکتروموتور آن است. الکتروموتور استفاده شده در انواع کمپرسور ها معمولا در دور 1450 RPM و 3000 RPM مورد استفاده قرار می گیرد و توان آن از1.5 KW تا 315 KW است. ویژگی فنی الکتروموتور های مناسب استفاده در کمپرسور شامل IP55، Class F 15 و جنس بدنه آلومینومی و چدنی می باشد.
تابلو برق کمپرسور اسکرو
در کمپرسور هوای اسکرو برای راه اندازی و کنترل دستگاه احتیاج به یک تابلو برق مجزا می باشد.
تابلو برق کمپرسور در دو مدل سه فاز و تک فاز ساخته می شود و شامل قطعات زیر است:
کلید اتومات، کنتاکتور ستاره مثلت، کنتاکتور نرمال، بیمتال الکتروموتور، کنترل فاز، منبع تغذیه تابلو برق کمپرسور، ترمینال های ورودی و خروجی ، گلند، پی ال سی و در صورت دور متغییر بودن کمپرسور از اینورتر استفاده می شود.

رادیاتور هوا کمپرسور اسکرو

در کمپرسور های روغنی یا اویل اینجکت Oil Inject برای پایین آوردن دمای روغن موجود در کمپرسور از رادیاتور روغن کمپرسور استفاده می شود. به نسبت توان و ظرفیت کمپرسور ها از سایز های مختلف رادیاتور روغن کمپرسور استفاده شده و برند مورد مصرف در کمپرسور های گیت صنعت از کمپانی Emmigi ایتالیا می باشد.

آنلودر

همانطور که می دانید کمپرسور هوای اسکرو از نوع دائم کار می باشد و آنلودر Unloader یا Intake Valve که به شکل یک کیت بر روی ایرند کمپرسور نصب می شود یکی از قطعات مهم در راستای این وظیفه در کمپرسور است.
آنلودر وظیفه تنظیم میزان بار بر روی کمپرسور را بر عهده دارد و در صورتی که فشار در مخزن کمپرسور به حداکثر میزان تعیین شده برسد، آنلودر با برداشتن بار از روی کمپرسور باعث هرز کار کردن الکتروموتور و در نتیجه استهلاک بسیار کم در ایرند کمپرسور اسکرو می شود.

مینیمم پرشر ولو

جهت چرخش روغن در کمپرسور به فشاری معادل 4.7 بار نیاز می باشد. مینیمم پرشر ولو به عنوان یکی از اصلی ترین قطعات کمپرسور، وظیفه ثابت نگه داشتن این فشار در مخزن روغن کمپرسور را دارد. مینیمم پرشر ولو استفاده شده در کمپرسور گیت صنعت از برند VMC ایتالیا می باشد و مدل های مینمم پرشر ولو VMC شامل G10 تا G60 می باشد.

فیلتر هوا

فیلتر هوای ورودی کمپرسور ضامن ورود هوای عاری از هرگونه ذرات درشت می باشد و در صورت استفاده از فیلتر هوای نامرغوب، روغن کمپرسور به سرعت کثیف شده و به قطعات حساس کمپرسور آسیب وارد می کند.

فیلتر سپراتور

در خروجی ایرند کمپروسور اویل اینجکت، هوای فشرده همراه با روغن خارج می شود. برای جدا سازی روغن از هوا، از فیلتر سپراتور استفاده می شود و این فیلتر ها عموما از یک مغزی استوانه ی با جنس میکرو فایبر گلاس و یک بدنه فلزی ساخته شده اند.

ترنسمیتر فشار ( سنسور فشار)

در کمپرسور هوا اسکرو به دلیل استفاده از پی ال سی در کنترل کمپرسور، نیاز است کلیه اطلاعات به صورت دیجیتال به سیستم وارد شود. ترنسمیتر فشار یا سنسور فشار کمپرسور قطعه ای است که بر روی مخزن نصب می گردد و میزان فشار موجود در مخزن را دائما اندازه گیری می کند.
فشار حداکثری در کمپرسور در زمان ساخت آن در برنامه ریزی پی ال سی کمپرسور تعیین می شود و در هنگامی که سنسور فشار کمپرسور به حداکثر رسیدن فشار را تشخیص می دهد. آن را خاموش می کند.

سوپاپ اطمینان

کمپرسور باد اسکرو توانایی ایجاد فشار تا 13 بار را دارا می باشد. با این حال برای ایمنی دستگاه و اوپراتور استفاده کننده از کمپرسور هوا، با استفاده از سوپاپ اطمینان و نصب آن بر روی مخازن می توان از افزایش فشار غیر مجاز در سیستم هوای فشرده و آسیب های احتمالی جلو گیری کرد.

معایب و مزایای کمپرسور هوا اسکرو

در زمان خرید کمپرسور هوا، معمولا این سوال مطرح می گردد که چه نوع کمپرسور مناسب کار ما است. کمپرسور هوا اسکرو و کمپرسور پیستونی هرکدام معایب و مزایایی دارند و در این بخش به مزایا و معایب کمپرسورهای اسکرو نسبت به کمپرسور های رفت و برگشتی می پردازیم:

مزایا:

1. از نظر حجم و اشغال فضای کارگاهی، کمپرسور های اسکرو فضای به مراتب کمتری به نسبت کمپرسور اسکرو اشغال می کنند.
2. به دلیل مکانیزم دورانی اسکرو ها، این کمپرسور از لرزش و صدای کمتری به نسبت کمپرسور پیستونی برخوردار است.
3. یکی از مزیت های اصلی کمپرسورهای پیچشی به نسبت کمپرسور های پیستونی میزان مصرف انرژی پایین تر آن ها است.
4. لازم به ذکر است که در کمپرسور های بالای 2 متر مکعب اسکرو، هزینه تعمیر نگهداری پایین تری را دارا می باشند.
5. عیب متداول کمپرسور های رفت و برگشتی، روشن و خاموش شدن مداوم آن و بالطبع پایین آمدن عمر کمپرسور و همچنین استهلاک بالای این نوع است در صورتی که کمپرسور دورانی پیچشی از طریق شیر آنلودر روی ایرند کمپرسور اسکرو، عمل Load و Unload را روی کمپرسور انجام می دهد. به عبارتی در زمانی که مخزن کمپرسور به حداکثر فشار تعیین شده می رسد، آنلودر بار را از روی کمپرسور بر می دارد و الکتروموتور به جای اینکه خاموش شود در حالت بی بار کار می کند و همین یک نکته مهم در طولانی شدن عمر الکتروموتور می باشد.
6. قطعات متحرک استفاده شده در کمپرسور اسکرو به نسبت کمپسور پیستونی تعداد کمتری دارد و به علت غوطه ور بودن اسکرو ها در روغن استهلاک به مراتب پایین تری را ایجاد می کند.
7. کمپرسور اسکرو توانایی کارکرد مداوم در تمام طول روز را دارد. به عبارتی به علت وجود خنک کنندگی رادیاتور روغن این کمپرسور در صورت نیاز می تواند ساعت ها کار کند.
8. به علت امکان استفاده از اینورتر در این کمپرسور، کنترل فرآیند تولید فشار در آن ساده می باشد.
9. کمپرسور هوای اسکرو را می توان به وسیله یک عدد ترنس میتر و تابلو برق سکوئنس که برای این کار طراحی شده به صورت چند کمپرسوره به هم متصل نمود و از مزایای این روش بهره مند شد.
10. به دلیل وجود افتر کولر، هوای خروجی از کمپرسور باد اسکرو به مراتب از کمپرسور پیستونی خنک تر می باشد و این دما، دمای مناسبی برای ورود به درایر می باشد.
11. همانطور که گفته شد در پمپ باد اسکرو از سیلندر، پیستون، رینگ پیستون، سوپاپ مکش و سوپاپ دیسشارژ استفاده نشده است، بنابر این دیگر نیازی نیست نگران گشاد شدن سیلندر و یا رسوب گرفتن سوپاپ های ورودی و خروجی باشید.
12. هوای فشرده تولید شده در کمپرسور باد اسکرو از کیفیت بالایی به نسبت کمپرسور پیستونی برخوردار است و در صورت تعویض به موقع فیلتر ها و چک کردن روغن کمپرسور این شرایط همچنان برقرار می ماند.
13. در عملیات فشرده سازی هوا در کمپرسور پیچشی، ضربه قوچ و فضای مرده بین سوپاپ و سر سیلندر ایرند کمپرسور اسکرو وجود ندارد و این خود مزیت بزرگی محسوب می شود.

معایب استفاده از کمپرسور اسکرو

1. استفاده از این دسته از کمپرسور ها نیاز به دانش بالاتری دارد.
2. هزینه اولیه برای استفاده از کمپرسور هوا اسکرو به نسبت کمپرسور پیستونی بیشتر می باشد.
3. این دسته از کمپرسور ها حساسیت بالا تری به نسبت کمپرسور باد پیستونی دارند و در صورت استفاده از لوازم مصرفی نامناسب امکان آسیب رسیدن به دستگاه زیاد است.
4. استفاده از کمپرسور اسکرو در ظرفیت های زیر 2 مترمکعب در دقیقه مقرون به صرفه نیست.

انواع کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو از نظر نوع روانکاری و خنک کاری بنا به کاربرد های خاصی که دارد دارای دو مدل زیر است:

کمپرسور هوا اسکرو اویل اینجکت

نوع متداول و پر مصرف کمپرسور هوا اسکرو، مدل روغنی Oil Injecet آن است. در این کمپرسور ها روغن مخصوص کمپرسور در تمامی فرایند تولید هوای فشرده در داخل سیستم جریان دارد و با روانکاری ایرند کمپرسور اسکرو، یاتاقان ها و بیرینگ های آن اصطکاک در کمپرسور را به حداقل ممکن می رسناد.
روغن موجود در این کمپرسور در هنگام خروج از ایرند کمپرسور اسکرو توسط فیلتر سپراتور از هوا جدا می گردد و پس از خنک کاری در رادیاتور روغن کمپرسور مجددا به سیستم بازگردانده می شود.
فشار کاری در کمپرسور Screw از 8 تا 13 بار است، و توانایی کارکرد در دورهای بالاتری نسبت به کمپرسور اویل فری را دارا می باشد. یکی دیگر از مزیت ها قیمت کمپرسور اسکرو اویل اینجکت است که به نسبت نوع کمپرسور اویل فیری بسیار مقرون به صرفه تر است.
دومدل اصلی کمپرسور Screw اویل اینجکت به شرح زیر است:
• اسکرو تک مرحله ای
• اسکرو دو مرحله ای

کمپرسور هوا اسکرو اویل فری ( بدون روغن)

صنایع حساس مانند، صنایع تولید دارو و صنایع غذایی، نیازمند هوای فشرده کاملا پاک و عاری از هرگونه روغن هستند و گزینه مناسب این کاربرد ها استفاده از کمپرسور بدون روغن یا اویل فری Oil Free است. کمپرسور باد اسکرو اویل فری دستگاه بسیار حساسی است و احتیاج به تعمیر و نگهداری مداوم دارد و همچنین به دلیل عدم وجود روغن در این کمپرسورها، توان کارکرد در دورهای بالا را ندارد.
حداکثر فشار تولید شده در کمپرسور اویل فری 8 بار است و لازم به ذکر است که کار با این کمپرسور به دانش و دقت بیشتری نسبت به سایر کمپرسور ها نیاز است.
از نظر خنک کاری کمپرسور هوای اسکرو اویل فری به دو مدل زیر تقسیم بندی می شود:
• کمپرسور اسکرو اویل فری هوا خنک
• کمپرسور اسکرو اویل فری آب خنک

برند های کمپرسور اسکرو

برند های رایج کمپرسور های دبی بالا به شرح زیر است

کاربردهای کمپرسور هوا اسکرو

• صنایع فرآیند
• صنعت چاپ
• صنایع غذایی و دارویی
• صنایع حساس
• انتقال مواد
• کارگاه های کوچک و بزرگ
• تعمیرگاه ها
• به حرکت درآوردن انواع عملگر پنوماتیکی
• ساخت و استخراج معادن
• نیروگاهی
• پتروشیمی

تعمیر و نگهداری

کمپرسور هوا اسکرو نیز مانند تمامی دستگاه های مکانیکی، پس از مدتی احتیاج به تعمیر و نگهداری در زمان های مشخص دارد. زمان تعمیر کمپرسور اسکرو شاید از چند ساعت تا چند روز طول بکشد و همین زمان می تواند باعث تعطیل شدن خط تولید و ضررهای مالی زیادی شود، به عبارتی خرابی یک قطعه از کمپرسور باد اسکرو به صورت دومینو وار به کلیه بخش های دیگر تولید نیز سرایت می کند.
پیشنهاد می گردد علاوه بر بازدید و نگهداری دوره ای کمپرسور، در صورت شنیدن صدای غیر عادی و همچنین افزایش دمای غیر طبیعی، برق کمپرسور هوای اسکرو را قطع نموده و با متخصصان این حوزه تماس حاصل فرمایید.
زمان مناسب برای تعویض فیلتر سپراتور کمپرسور هوا اسکرو:
مقادیر زیادی روغن در هنگام خروج هوای فشرده از کمپرسور خارج می شود.
افزایش دمای غیر نرمال در کمپرسور.
به طول معمول نیاز است که هر 1000 ساعت یکبار سرویس دوره ای کمپرسور انجام گیرد.
در زمان خالی کردن آب مخزن به رنگ آب توجه گردد و در صورت مشاهده تغییر رنگ ( رنگ شیری) فیلتر سپراتور تعویض شود.

انتخاب کمپرسور باد اسکرو

قبل از خرید کمپرسور اسکرو حتما به نکات زیر توجه کنید:
هوای مصرفی ماشین آلات و ابزار آلات مصرف کننده هوای فشرده اندازه گیری شود.
هزینه اولیه برای خریداری کمپرسور تعیین گردد. (قیمت کمپرسور اسکرو)
ساعت کارکرد کمپرسور در طول روز مشخص شود.
در صورت حساس بودن ماشین آلات به رطوبت حتما از فیلتراسیون و درایر ( خشک کن هوا) استفاده شود.
توجه شود الکتروموتور های بالای 3 اسب بخار، غالبا با برق سه فاز کار می کنند بنابراین قبل از خرید کمپرسور اسکرو حتما از تامین برق سه فاز و تامین آمپر مصرفی مطمعن شوید.

قیمت کمپرسور هوا اسکرو

کمپرسور باد اسکرو دارای تعدادی قطعات اصلی و فرعی است که کیفیت و سایز این قطعات در قیمت کمپرسور اسکرو تاثیر مستقیم می گذارد. قبل از خرید کمپرسور اسکرو حتما از میزان هوای فشرده مصرفی کارگاه یا کارخانه خود مطمعن شوید و در صورت احتیاج به پشتیبانی و مشاوره با متخصصان بخش فنی گیت صنعت تماس حاصل فرمایید.

کاتالوگ کمپرسور اسکرو

برای دریافت کاتالوگ کمپرسور اسکرو بر روی برند های زیر کلیک کنید

بنر مشخصات تماس رجبی

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

ایمیل شما منتشر نمی شود.