مشاوره و فروش پمپ

در این مقاله قصد داریم تا اطلاعاتی در رابطه با خرید و نصب پمپ های آب جتی یا همان خودمکش به شما بدهیم که شاید در جای دیگری مطرح نشود. سطح صدای پمپ های آب جتی که در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد، در حدود 70 دسیبل است. این سطح صدا در مصارف خانگی موجب آزار و اذیت مصرف کنندگان به ویژه ساکنین طبقات پایینی می شود. عمده این صدا ناشی از کارکرد الکتروموتور و مکانیزم منحصر به فرد مکش آب در پمپ های جتی است. اکنون این سوال برای شما پیش می آید که آیا استفاده از پمپ جتی توصیه نمی شود یا پمپ آب جتی بی صدا وجود ندارد!. اجازه بدهید قبل از آنکه بخواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم، مسئاله مهمی را تشریح کنیم.

پمپ آب جتی بیصدا

تبلیغات افراد سودجو برای فروش پمپ آب جتی بی صدا

با کمی سرچ در ارتباط با موضوعات تجهیزات صنعتی در موتورهای جستجوگر نظیر گوگل، متوجه خواهید شد که عمدتا فروشگاه ها و شرکت های تخصصی در زمینه فروش محصولات صنعتی در صفحات اول نمایش داده خواهند شد. اما نکته جالب آن است که در این بین، شرکت ها و افرادی که هیچگونه دانشی در رابطه با محصولات صنعتی ندارند نیز، دست به فروش آن می زنند.

به عقیده ما مشاوره و فروش محصولات صنعتی، با کالایی مثل موبایل یا کامپیوتر بسیار متفاوت است. به طور مثال شاید با انتخاب اشتباه یک گوشی موبایل، امکانات سخت افزاری و نرم افزاری آن کمی بیشتر یا کمتر از نیاز شما باشد. اما در ارتباط با محصولات صنعتی، گاهی اوقات انتخاب اشتباه یک محصول، علاوه بر ضررهای مالی به مشتریان، ممکن است باعث آسیب های جبران ناپذیری نیز شود.

توصیه ما به شما این است که حتما از شرکت هایی که به صورت تخصصی روی فروش محصولات صنعتی کار می کنند مشاوره بگیرید. با کمی تفکر می توان به این نکته پی برد که بی شک فروش چیپس و پفک با یک محصول صنعتی در یک سبد نمی گنجند. بارها مشاهده شده که در سایت های غیر تخصصی در مشخصات پمپ آب جتی عنوان بی صدا مطرح شده است. اما این پمپ ها عموما دارای الکتروموتورهای هواخنک هستند و استفاده از واژه پمپ آب جتی بی صدا کاملا اشتباه است.

به تازگی برخی از شرکت های سازنده نظیر گراندفوس Grundfos و داب DAB موفق به ساخت پمپ های آب جتی کم صدا شده اند. تکنولوژی به کار رفته در محصولات این شرکت ها، استفاده از الکتروموتور آب خنک، عایق بندی مناسب و طراحی قسمت پمپ از جنس پلیمر می باشد. این گونه طراحی تا حدود زیادی روی سطح صدای پمپ های آب جتی تاثیر گذار است، بطوریکه بعضی از این مدل ها سطح صدایی معادل 45 دسیبل دارند. با توجه به سطح صدای بسیار پایین این پمپ ها به آنها پمپ های آب جتی بی صدا نیز گفته می شود.

پمپ های آب جتی معمولی با توجه به برند و مدل، قیمتی در حدود 1 الی 2 میلیون تومان دارند. اما قیمت پمپ های جتی کم صدا با موتور آب خنک و بدنه و پروانه پلیمری، در حدود 10 میلیون تومان است. بنابراین در هنگام خرید پمپ آب خودمکش، فریب تبلیغات افراد سودجو را نخورید. توصیه می شود در هنگام خرید پمپ آب جتی خانگی به یک سری نکات توجه داشته باشید که در ادامه به تشریح آنها می پردازیم.

نکات مهم هنگام خرید پمپ آب جتی

اگر چنانچه قصد خرید پمپ آب جتی یا خودمکش را دارید به این نکات توجه کنید. فشار خروجی این پمپ ها حدودا 5 بار و دبی آنها در حدود 4 متر مکعب در ساعت است. با توجه به فشار مناسب پمپ های خودمکش، این پمپ ها می توانند برای 1 الی 6 واحد مسکونی مورد استفاده قرار گیرند. سطح صدای این پمپ ها در حدود 70 دسیبل است و در گروه پمپ های با صدای زیاد قرار می گیرند. با توجه به مکش بالای پمپ های خودمکش، از این پمپ ها در مواردی که منبع تامین آب، استخر یا چاه تا عمق 8 متر باشد نیز می توان استفاده کرد. بهترین راه هنگام خرید پمپ آب جتی، مشاوره با یک متخصص است. در کشور ما مدل های مختلفی از پمپ های آب جتی با مارک های اروپایی، چینی و ایرانی موجود هستند. ما خوشحال خواهیم شد اگر بتوانیم در انتخاب پمپ آب جتی مناسب به شما کمک کنیم.

شرکت های سازنده پمپ های آب خودمکش

ردیف
برند پمپ آب جتی
مدل
ردیف
برند پمپ آب جتی
مدل
1
LOWARA
BGM
7
DAB
JET
2
PENTAX
CAM
8
STREAM
SJET
3
EBARA
AJA
9
نوید موتور
NM-CAM
4
LEO
AJM
10
GRUNDFOS
MQ
5
SAER
M-JET
11
SEA LAND
JET
6
CALPEDA
NG
12
PEDROLLO
JSW1

مشخصات فنی پمپ آب جتی

پمپ های آب جتی را به دلیل طراحی خاص بدنه پمپ، به نام پمپ کوزه ای یا کله گلابی هم می شناسند. این پمپ ها از خانواده پمپ های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز می باشند. بدنه و پروانه پمپ های آب جتی یا خودمکش در متریال های استیل، چدن یا پلاستیک ساخته می شوند. نوع ورودی و خروجی آنها در سایزهای کوچک از نوع رزوه ای و در سایزهای بزرگ از نوع فلنجی می باشد. در ورودی این پمپ ها از یک شیپوره (ونتوری) استفاده شده است، که باعث تقویت مکش آب در ورودی پمپ می شود. معمولا قسمت بدنه این پمپ ها، به دلیل وجود شیپوره، نسبت به پمپ های سانتریفیوژ دیگر، کمی بزرگتر است. شیپوره قطعه ای لوله ای شکل است که در مرکز آن، سطح مقطع نسبت به وروردی و خروجی کوچکتر می باشد. کاهش سطح مقطع در ونتوری باعث افزایش سرعت مایع و در نتیجه مکش بهتر پمپ های جتی می شود.

مشخصات فنی پمپ آب خودمکش

نصب و راه اندازی پمپ آب جتی

در نصب پمپ های آب جتی با توجه به سطح صدای نسبتا زیاد باید به این نکته توجه شود که در مکانی با فاصله مناسب از واحد مسکونی قرار گیرند. در آپارتمان های مسکونی یا اداری، طبقات پارکینگ یا موتورخانه مکانی مناسب برای نصب پمپ آب جتی می باشد. ترجیحا در فضای نصب پمپ آب خودمکش، یک باکس با تهویه مناسب برای پمپ طراحی شود. فضای زیر راه پله در آپارتمان هایی که موتورخانه ندارند مکان مناسبی جهت نصب می باشد. برای کنترل روشن و خاموش شدن پمپ های آب جتی معمولا از پرشر سوئیچ (کلید مکانیکی) یا ست کنترل (کلید دیجیتال) استفاده می کنند.

در مواردی که این پمپ ها برای بیشتر از یک واحد مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد توصیه می شود حتما از یک منبع انبساط در خروجی پمپ استفاده شود. همچنین اگر پمپ مکش منفی دارد و منبع تامین آب در مکانی پایین تر از محل نصب پمپ قرار گرفته، توصیه می شود از یک سوپاپ یک طرفه در انتهای لوله مکش به همراه صافی استفاده شود. وجود سوپاپ یکطرفه از تخلیه لوله مکش جلوگیری به عمل می آورد و پمپ برای راه اندازی مجدد نیازی به هواگیری ندارد. وجود صافی از ورود مواد جامد به لوله مکش جلوگیری به عمل می آورد.

آب ورودی به پمپ های خودمکش باید عاری از هرگونه مواد جامد باشد. در غیر اینصورت ممکن است به پروانه پمپ آسیب وارد شود و یا حتی در برخی موارد پمپ جام کند و سیم پیچ آسیب ببیند. برق مصرفی پمپ های آب جتی می تواند از نوع تک فاز یا سه فاز باشد. معمولا در پمپ های تکفاز، محافظ حرارتی تعبیه شده است. در پمپ های سه فاز توصیه می شود حتما از تابلوی حفاظتی به صورت جداگانه استفاده شود. طبق مقررات نظام مهندسی استفاده پمپ بصورت مستقیم بعد از کنتور مجاز نمی باشد. بنابراین حتما قبل از ورودی پمپ از یک مخزن ذخیره آب استفاده کنید. در شکل زیر بصورت شماتیک الزامات نصب پمپ های آب جتی نمایش داده شده است.

نصب پمپ آب جتی

شماره قطعات
جزئیات
مجاز
1
شیر کشویی، در مواردی که طول لوله کشی زیاد باشد نزدیک به پمپ نصب می شود.
بله
2
مکش مثبت خط لوله به سمت ورودی پمپ
خنثی
3
استرینر خطی، در مواردی که ذرات جامد در آب وجود دارد توصیه می شود.
بله
4
پاکت، مدار باید تا حد امکان مستقیم و کوتاه باشد.
خیر
5
اتصالات لوله
بله
6
سه راهی، در حالت ایده آل هم سایز با ورودی پمپ و یا یک سایز بزرگتر
خنثی
7
محل نصب گیج فشار یا شیر اطمینان
توصیه می شود در مسیر خروجی پمپ حتما از یک گیج فشار استفاده شود تا عملکرد پمپ روی منحنی ارزیابی شود.
توصیه می شود از یک شیر اطمینان هم استفاده شود تا درصورت بالا رفتن فشار به سیستم آسیب وارد نشود.
بله
8
شیر کشویی، به جهت تنظیم عملکرد پمپ مفید می باشد.
بله
9
زانویی بلند، توصیه می شود بعد از شیرآلات و تجهیزات ابزار دقیق نصب شود
بهتر است زانویی در مسیر خروجی به اندازه 5 برابر قطر لوله از هر گونه شیر یا اقلام ابزار دقیقی فاصله داشته باشد.
خنثی
10
نصب زانویی روی کانکشن ورودی و خروجی پمپ
خیر
11
شیر یک طرفه، هنگامی که مسیر ورودی به پمپ شامل مکش منفی باشد
توصیه می شود از شیر یکطرفه استفاده شود.
سفارشی
12
صافی مکش، هنگامی که احتمال وجود مواد جامد بزرگتر از قابلیت پمپ در منبع آب وجود داشته باشد.
بله
13
انبساط گیر، در مواردی که طول لوله کشی زیاد و یا دمای آب بالا باشد
توصیه می شود از لرزه گیر یا دافع انبساط استفاده شود.
بله
14
استفاده از Low Point برای از بین بردن حباب های هوا
این کار در مسیر مکش ضروری و در مسیر خروجی ایده آل است.
بله
15
نصب پمپ بصورت ثابت توسط پیچ و مهره
بله

منابع: تاپ فلو پمپ